sobota 19. augusta 2017

Nástroj nielen na obranu ale i na bežné použitie!

Som rád, že mám poslednom čase možnosť realizovať modifikácie starých modeloch a že i po toľkých rokoch majú svoje čaro a záujem... Výnimkou nie ani projekt Dark Hammer čo bol prakticky jeden s prvých projektoch v dizajne darkdakrness. Nový projekt rovnomenným názvom nesie znaky projektu DAN no samozrejme je mnoho noviniek ako použité materiály tak dizajnu. Viac na stránke Pevné nože II.


štvrtok 17. augusta 2017

Vojak budúcnosti pripravený na boj!

Projekt NFK - Green Soldier bola jedinečná príležitosť posunúť projekt na novú úroveň. A tak som mal možnosť vytvoriť ďalší model s tohto projektu, ktorý nesie názov Black Soldier podľa použitého materiálu na črienkach. Viac o tomto modely sa dozviete na stránke Pevné Nože II..


pondelok 14. augusta 2017

Keď nič nejde podľa plánu!

Nie vždy projekt dopadne podľa predstav i keď to nerobíte prvýkrát a tak to bolo i u projektu Black Soldier. Tento projekt je pokračovanie v Future dizajnu NFK karambitoch, ktorého prvotinu poznáte ako  Green Soldier. Ako to býva keď sa nedarí tak sa nedarí a tento projekt bol od začiatku komplikovaný až mi pri jednom s procesov vbehla čepeľ do brúsky a tak ju poškodila až čepeľ bola už nepoužiteľná. Najviac ma nahnevalo ani nie tak poškodenie čepele ale zničený materiál a strávený čas. I napriek tomu, že to bolo už niekoľkokrát v odpade nejak mi nebolo po vôli to len tak zahodiť. Po dlhšom rozmýšľaní a popri výrobe novej čepeli ma napadlo využiť aspoň zvyšok čím bola rukoväť. A tak vznikol NFK Kubotan Neptux!... viem je to šialenstvo hlavne na papieri no keď som to začal realizovať a nakoniec i dokončil bol som unesený nielen s finál dizajnu ale hlavne s toho, že všetko zlé bolo na niečo dobré.... Viac o Kubotane na stránke Ostatné Chladné Zbrane.