streda 27. marca 2013

Povrchová úprava Stonewash


Po dlhšom študovaní na nete som nenašiel nejaké rozdelenie typov stonewashu tak som ich označil podľa seba aby v tom nebol guľáš.
Rozdelil som ich do troch skupín a to Silver Stonewash (SiSW), Dark Stonewash (DSW) a Shadow Stonewash (ShSW).
SiSW - je povrchová úprava tvorená s troch uprav povrchu. Prvá je brúsená na grit 800, jemne pieskovaný a následné jemne leštený. Konečna úprava je potom samotný stonewash. Výsledok je celkom zaujímavý keďže nám umožňuje rôzne odtiene povrchov.

DSW - je povrchová úprava tvorená s dvoch uprav povrchu. Prvá je brúsená na 400 grit, druha je jemne pieskovaná. Konečna úprava je samotný stonewash čím sa dosiahne kontrast medzi pieskovanou úpravou a stonewash.

ShSW - je povrchová úprava tvorená s dvoch uprav povrchu. Prvá je brúsená na 400Grit a druha je leptaná v chloride železitom a následné upravená konečnou úpravou stonewash. Výsledok je veľmi zaujímavý a kontrast jednotlivých uprav je najvýraznejší oproti predchádzajúcim. 

Povrchová úprava stonewash je zaujímavá hlavne svojim vzhľadom ako každá povrchová úprava. Osobne sa mi najviac páči ShSW  ale i ostane majú svoje čaro ;-). Povrchová úprava nech je už akákoľvek je zaujímavá svojim vzhľadom a prispieva ku celkovému dizajnu noža asi najviac. Zvolenie nevhodnej povrchovej úpravy môže pokaziť celkový dojem s noža alebo s predmetu na, ktorý je použitá. Preto treba venovať dostatok pozornosti i v tejto oblasti procesu vyrobí noža či iného nastroja. 

Nová séria prototypov Kubotanov Avalon & Reed


Na stránke Ostatne chladne zbrane Vám predstavím nové modely Kubotanov série Avalon a série Reed s novými povrchovými úpravami stonewash o ktorej Vám napíšem osobitne nech sa nám to nemieša J.



utorok 26. marca 2013

Nový dizajn outdoor puzdra s názvom Chameleón


Na stránke Puzdra a zdobenia som pridal ďalší dokončený veľmi zaujímavý projekt s názvom Chameleón. Puzdro je vhodne ako pre praváka tak ľaváka zároveň je ho možné nosiť horizontálne i vertikálne. Puzdro je doplnene o puzdro na brusný kameň a firesteel, ktoré sú nezávislé na popruhoch alebo samotnom puzdre.