nedeľa 18. januára 2015

Nautilus Furute Karambit Toxic

Na stránku Pevne nože som pridal nový model obranného karambitu s projektu NFK. Nový dizajn, povrchová úprava čepele tak nový použitý materiál na črienky. Predstavujem Vám posledný model NFK Toxic.

V dvojici sa demoluje lepšie!

DeFor Delta ďalší parťák na demoláciu. Konečne sa mi podarilo dokončiť ďalší model projektu DeFor. Viac na stránke Pevne nože.

I nekonečný príbeh má svoj koniec.

Na stránku Pevne nože som pridal posledný model noža s projektu Chimera Monster. ChM III. Ako jeho predchodcovia mali jasný účel s kombinovať funkcie karambitu s EDC nožom. Tato Chimera je výnimočná v tom, že vyzerá tak ako mal vyzerať celá série Chimera Monster bohužiaľ, kvôli nedostupnosti viacfarebnej G10ky v potrebných rozmeroch to nebolo možné čo sa teraz zmenilo a dúfam, že v budúcnosti sa mi podarí ďalšie krásne monštra vytvoriť.

Posledná légia DarkStarov!

Na stránku pevne nože som pridal posledné modely nožov s projektu Dark Star. Tento projekt obsahuje mnoho zaujímavých modeloch nožov zo zaujímavými povrchovými úpravami. U DarkStar Omega Green & Orange to nie je ináč. Novinkou je hlavne povrchová úprava čepeli Silver Freeze. 


Myslite, že sa dá pekný obraz namaľovať len na plátno? Omyl!

Presne tak!... nielen na plátno sa dá namaľovať zaujímavý abstraktný obraz ale i na čepeľ noža! Tak nejak dopadol môj pokus o povrchovú úpravu Kika Matsuda. Samozrejme ako to býva úplné ináč ale o to zaujímavejšie.... Nepriblížil som sa ku povrchovej úprave pána Kiku Matsuda ani zďaleka no za to sami podarilo vytvoriť zaujímavú kresbu, ktorá mi pripomína klbko nity vnútri, ktorého je úkryty svet alebo ako divoká kresba mrazíku na skle v zime.... Tato povrchová úprava čepeli nie je novinka pokusy sú rôzne niektoré pekne niektoré bohužiaľ nie moc zaujímavé....


V čom spočíva podstata tejto povrchovej úpravy? Podstata je vytvoriť nerovnomerný povrch plochy čepele tak aby bolo vytvorene niečo ako maskovanie.... ale je to hlavne veľmi zaujímavý dizajnový doplnok a keď sa to spoji zo zaujímavým dizajnom povrchu črienkou noža vznikne hotová pastva pre oči... Dôkazom toho sú posledné dokončené modely s projektu Nautilus ako i dva staršie Defor Alfa a ChM V.
Ako maliar nanáša rôzne tvary na plátno tak som ja nanášal rôzne vrstvy na čepeľ výsledkom čo je zaujímavá kresba... Bohužiaľ času som nemal viac na testovanie tak som prešiel rovno na čepele. Po vytvorení a úprave vzoru som zistil, že niektoré čepeľ sú moc tmavé resp. finál dizajn čepele nepasoval ku celkovému konceptu noža čo bolo dosť frustrujúce a keďže výsledná kresba bola hlboko vypletaná nebolo možné vrátiť to späť... No ako sa hovorí!... Každý hlavolam ma riešenie len prísť naň!... Napadlo ma jemne vypieskovať celú čepeľ. Obával som sa však toho, že ak to preženiem s pieskovaním čepeľ kresbu stratí a nebude taká výrazná.... OMYL!... Čepeľ som komplet celú vypieskoval a výsledok bol priam neskutočný a vo finále všetko ladilo... O čom sa môžete sami presvedčiť na fotkách... Neviem aký názov ma tato povrchová úprava no mňa napadla Dark Freeze a Silver Freeze čo znamená temný a strieborný mráz.
Čo ma ale vskutku zaujalo bolo keď som si vo finále pod lupou pozeral povrch čepeľ či Dark alebo Silver zážitok je to neskutočný... Povrch čepeli je pôvodný a hlavný výbrus ako falošné ostrie jemne brúsené na 600Grit. Čepeľ bola komplet jemne vypieskovaná a následné bola vytvorená kresba vzoru. Po vyleptaní a očistení vznikol zaujímavý kontrast pieskovanej plochy a leptanej. No zaujímavejší povrch bol čepeli, ktoré boli hlboko leptane a celé vypieskovane pričom vznikol zaujímavý kontrast medzi povrchmi...






Zaver
Pre umelca nech tvorí akejkoľvek sfére umenia či remesle nie najkrajší moment keď je dielo hotové ale moment keď nemôže odtrhnúť oči od svojho diela lebo až vtedy si je istý, že niečo nového vytvoril niečo nového dokázal :-). Pekný deň prajem