nedeľa 16. februára 2020

Orange Black nádherná kombinácia farieb!

Mať možnosť vyrobiť puzdro na pištoľ je veľmi výnimočná príležitosť a keď sa naskytne bola by veľká škoda ju nevyužiť. Takú možnosť som mal nedávno a to na Pištoľ CZ 75 TS. V minulosti som tiež robil puzdra na pištole no zväčša sa jednalo o pištole, ktoré neboli určené pre ostré strelivo ale akustické resp. plynové patróny. U týchto nie je potreba aby bol majiteľ prítomný i keď...!? No u ostrej zbrani je to už iná vec a ďakujem majiteľovi CZ 75 TS, že vydržal celý čas pri mne a nechal mi splniť si sen vyrobiť niečo krásneho originálneho. Keďže komplet set musel byť vyrobený za jeden deň nebolo času urobiť viac foto no dúfam, že i tieto budú stačiť a potešia nejedného nadšenca zbraní.
Puzdro pištole ako aj zásobníkov je vyrobené s kydexu a to s pohľadovej strany Kryptek Orange a zo zadnej strany Orange Hunter. Keďže Cz75 TS obsahovala určité prvky určené pre rýchlu streľbu, ktoré mimo líniu tela zbrane vystupujú viac ako 10mm ich vypodloženie by bolo náročné a preto som zvolil trochu viac náročný tvar vstupného otvoru pre pištoľ. No napriek všetkým pochybnostiam vo finále pištoľ krásne a bezpečne držala v puzdre dokonca bez otravného klepkania. Keďže sa jedna o dosť veľkú zbraň a jej nosenie by bolo obmedzene dolnú časť som nechal viac otvorenú. Osobne sa mi viac tento typ puzdra páči a to hlavne kvôli tomu, že nevyzerá ako veľká placka kydexu. Keďže jedna s požiadaviek bol minimálny rozmer puzdra bočné krídla pre upnutie spon resp. nosného systému sú krátke prakticky v rozmere ako na u puzdrách na nože. Nosný systém zabezpečuje spona typu Pistols vyrobená s kože a na mieru užívateľovi. Výhoda tejto spony je jednoduché prispôsobenie sa telu užívateľa a dobrá ohybnosť bez pochyby aj vydrž, ktorá je overená na mojich puzdrách určené pre nože.
Tak ako puzdro na pištoľ i puzdro pre dva zásobníky je vyrobené s rovnakých materiáloch vrátaní spony Pistols. Puzdro medzi dvoma zásobníkmi je doplnené o skrutku a maticu pre reguláciu pevnosti zásobníkov v puzdre keďže zásobníky ako také majú hladké telo bez výstupkov okrem jedného no časom aj tento môže povoliť a tak za pomoci skrutky je možné silu zovretia regulovať. Tak čo poviete... Podarilo sa Kryptek Orange je jednoducho nádherny!!!