sobota 11. júla 2015

Dlho pripravovaný projekt Derringer Tactical Knives vychádza na svetlo sveta!

Niektoré projekty nemajú toľko šťastia ako napr. Nutron alebo DarkStar, ktoré boli zrealizovane za pochodu a postupne obohatene o mnoho modeloch. U tohto projektu to trvalo trochu dlhšie ale myslím, že sa čakanie vyplatilo.
Otázka, ktorá tu vzniká je... Prečo Derringer? Veď je to názov pištole!... Nuž áno presne tak! Je to názov malej šikovnej pištoľky Derringer. Bystrému oku neujde hneď prvá vec, ktorú majú tieto dve veci spoločné ;-) a tým je pravé tvar rukoväte. Ta druha je uhol rukoväti voči čepeli resp. hlavni.
Tento dizajn nie je nový  pôvodne ho vytvoril Jano Plichtík a tuto konštrukciu som pravé u Janka Plichtíka prvý krát videl a hneď sa zamiloval.

V minulosti som už niektoré modely vytvoril no stále to nieslo Jankov dizajn a chcel som prispieť niečím novým v tejto kategórii taktických nožov. Podobne modely by som mohol trochu prirovnať ku modelom TDI nožom. No viac o jednotlivých modeloch sa dozviete na stránke Pevne nože. Pekný deň prajem :-)


štvrtok 9. júla 2015

Nová generácia Dark Hunters je tu!

Ako je to už zvykom každý projekt sa u mňa vyvíja i niekoľko rokov potom si chvíľu odpočinie a keď príde správny čas a všetky okolnosti sú tip-top vzniknú ďalšie nové zaujímavé kúsky.... ;-) V prípade nových modeloch to nie je ináč. Na stránke Pevne nože Vám predstavujem ďalšie nové modely tohto projektu a to Dark Hunter Earth a Dark Hunter Beech.